Öka synligheten för din sajt med rätt SEO

Vill du öka synligheten för din sajt och ranka högre bland sökresultaten? Då är SEO rätt väg att gå. Det är inget nytt att de flesta svenskar idag använder Google (97%), men visste du att de flesta nya besök till en hemsida kommer från en sökmotor?

Därför är rätt SEO eller sökmotoroptimering viktigt för att göra din hemsida mer synlig. Genom att optimera din webbplats ökar du möjligheten att hamna i topp bland sökresultaten och chansen att fler hittar just ditt erbjudande.

Vart ska du börja och vad ska du fokusera på?

Här är fyra konkreta delar att jobba med!

 • Struktur och innehåll
  Prioritera att din sida har rätt struktur av kod och innehåll. Med ordning och reda kring dessa delar får din sajt större möjlighet att ranka högre.
 • Fokus på användaren
  A och O vid sökmotoroptimering är att tänka på besökaren. Se över och förbättra användarvänligheten och hitta användarens intentioner för att öka chansen till ett bra resultat i träfflistan.
 • Minska laddningstiden
  I snitt orkar man vänta tre sekunder på att få något värdefullt presenterat för sig innan tålamodet är slut. Därför måste allt fungera friktionsfritt utan långa laddningstider eller krångliga processer.
 • Länkstrategi
  Att få bra länkar till din sajt och att utarbeta en bra länkstrategi är viktig och kan vara avgörande för hur högt din webbplats kommer i sökresultaten.

Genom denna guide kring vilka delar man bör börja att lägga fokus på hoppas vi att du har fått hjälp till att påbörja ditt SEO arbete.

Behöver du ytterligare stöttning för att komma igång? Då är vi bara ett samtal eller mejl bort. Våra SEO tekniker kan hjälpa till med allt från utbildning och revision till att sköta det löpande SEO arbetet för din sajt.

Lär dig mer om SEO och se vilka tjänster vi kan erbjuda här