E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är ett effektivt, mätbart och relativt billigt sätt att marknadsföra sitt företag och varumärke. Med e-postmarknadsföring stärker ni kundernas lojalitet och sitt eget varumärke och har samtidigt en bra kanal att driva trafik och öka försäljningen med. E-postmarknadsföring är en relationsbyggande marknadsföring som med rätt strategi alltid ger relevanta erbjudanden till rätt kunder.

Nå kunderna var som helst när som helst

Över 90% av alla internetanvändare i Sverige använder e-post. Idag har många dessutom sin e-post tillgänglig i mobilen för att vara nåbar även på fritiden. När ni mailar kunder som själva valt att lämna sin e-postadress till er och dessutom förser dem med relevanta erbjudanden och nyheter är förutsättningarna riktigt bra för att er e-postmarknadsföring ska ge ett lyckat resultat.

Kundvård

Nöjda kunder är lojala kunder! Med e-postmarknadsföring kan ni vårda era befintliga kunder genom att ge dem nyheter, kampanjer och erbjudanden baserade på vad de tidigare visat intresse för. Ni bedriver merförsäljning och korsförsäljning samtidigt som ni får dina kunder att känna sig uppvaktade.

Hög relevans

E-postmarknadsföring ger stora möjligheter att personifiera och filtrera sin marknadsföring genom att skicka relevant innehåll till sina mottagare. Ju större relevans desto högre avkastning. Genom att samverka era kunders aktiviteter webbplatsen och i sociala medier med er e-postmarknadsföring, ökar förutsättningarna för att få ut rätt innehåll till rätt kund.

Triggermail

En typ av e-post som ofta ger väldigt bra resultat är så kallade triggermail. Har kan man, genom en koppling till sin hemsida/e-handel, automatisera utskick till personer som utfört en specifik aktivitet på webplatsen. Exempelvis påminna en kund om att denne har varor i kundvagnen, och kanske till och med locka till köp med en rabattkod.

Från strategi till resultat

Vi hjälper er med allt från strategi och planering till copy och innehåll i er e-postmarknadsföring. Utefter målen som vi tar fram tillsammans med er jobbar vi sedan aktivt med era e-postutskick för att nå önskade resultat.

Verktyg för e-postmarknadsföring

Vi på Remarket föredrar och rekommenderar Mailchimp som verktyg att arbeta med sin e-postmarknadsföring. Mailchimp erbjuder ett verktyg som är enkelt att pedagogiskt att bygga mail i och dessutom har ett bra och kompetent inbyggt analysverktyg. I Mailchimp finns även funktioner för att skicka automatiserade mail såsom triggermail.

Få en kostnadsfri analys av ditt företags behov