Marknadsföring i sociala medier

Att synas och sälja i sociala medier blir allt mer en självklarhet i många företags digitala marknadsföring. Men att hitta rätt kanaler, pricka sin målgrupp och nå ut med relevant innehåll kan vara en djungel. Vi hjälper er med strategi, optimering, medieköp (annonsering) och content till dina sociala medier.

Strategi och planering

Grunden i en lönsam marknadsaktivitet i sociala medier ligger i en bra strategi och planering. Vi fastställer vilken som är er målgrupp och i vilka sociala medier er målgrupp befinner sig och är mest mottagliga.

I strategin tar vi tillsammans fram de syften och mål ni har med er närvaro i sociala medier, och hur resultaten ska mätas. När arbetet påbörjas har vi en fastställd plan att jobba med och tydliga mål att uppnå.

Innehåll

Att ha en röd tråd i sitt sätt att kommunicera i de sociala kanalerna är viktigt vid varumärkesbyggande och relationsbyggande marknadsföring. Vi arbetar fram en kommunikationsstrategi och skriver gärna era texter och copy åt er. Och självklart bjuder vi på kreativa idéer om innehåll och koncept.

Medieköp och annonsering

Facebook, Instagram och LinkedIn är riktiga guldgruvor att annonsera på med sitt stora antal frekventa användare. Med relevanta kampanjer mot rätt målgrupp kan annonsering i sociala medier vara en riktig boost för försäljningen.

Marknadsföring i de sociala kanalerna handlar väldigt mycket om träffsäkerhet, man behöver fånga intresset hos någon som egentligen inte är ute efter att köpa något i stunden. Vi har erfarenhet och kunskap om vad som fungerar för ett lönsamt resultat.

Retargeting

Retargeting (även kallat remarketing) innebär att marknadsföra och annonsera mot personer som redan visat ett intresse för ert företag genom att besöka er hemsida.

Vi löser kopplingen mellan Facebook, Instagram och er hemsida så att ni kan göra kampanjer direkt mot en redan varm målgrupp. Idéerna och innehållet står vi såklart också för.

Få en kostnadsfri analys av ditt företags behov