Sociala medier-byrå

Att synas på nätet är en sak, men att göra avtryck och bli ihågkommen är en helt annan. Sociala medier har miljarder användare över hela världen och det är viktigare än någonsin för företag att sticka ut på plattformar som Facebook, Instagram och LinkedIn. Som sociala medier-byrå kan vi hjälpa dig att träffa rätt – din idealkund väntar!

Få fler leads med sociala medier

Sociala medier ger dig en unik chans att prata direkt och ärligt med dina kunder. Men för att nå dem behöver du veta vilka kanaler de använder i sin vardag. Som sociala medier-byrå kan vi hjälpa dig med det genom en perfekt mix av organiskt innehåll och välriktade annonser. Vi segmenterar och analyserar data om din målgrupp kontinuerligt vilket hjälper oss att hitta sätt så att du får fler leads och når dina mål.

1. Nuläge & sociala medier

Vad vill du uppnå med dina sociala medier? Vi går igenom hur du jobbar nu, vart du vill komma och vad vi kan göra för att försöka ta dig dit.

2. Strategi & handlingsplan

För att kunna arbeta strukturerat med dina sociala medier behövs en plan. Vi utformar en strategi och handlingsplan för hur vi ska arbeta med dina kanaler över tid.

3. Identifiering av målgrupp

Vi tittar på vem din målgrupp är genom att besvara de viktiga frågorna: För vem? Vad och Varför? Med det klart kan vi skapa personas för att förstå kundernas beslutsprocesser bättre och på så vis anpassa dina budskap och erbjudanden på ett sätt som verkligen tilltalar dem.

4. Val av kanaler

Vi kikar på vilka sociala plattformar din målgrupp föredrar och väljer ut de som är mest effektiva för att nå ut till dem. På detta sätt säkerställer vi att din närvaro på sociala medier är strategiskt inriktad och hjälper dig att nå dina mål samtidigt som du engagerar din målgrupp på ett mer relevant och spännande sätt.

5. Engagerande innehåll

Ett innehåll som engagerar målgruppen är viktigt på sociala medier. Vi hjälper er att ta fram innehåll som placerar ditt budskap i ett lättförståeligt sammanhang och hittar vinklar som gör dina produkter och tjänster intressanta för fler.

6. Tonalitet

Målgruppen och deras förväntningar på ditt varumärke hjälper oss att sätta rätt tonalitet för ditt företags röst och personlighet. Vi ger ditt varumärke en unik identitet som på bästa sätt visar upp vilka ni är.

7. Annonsering

För de allra flesta företag är det nödvändigt att betala för att få räckvidd. Att enbart luta sig mot organiskt innehåll kan vara klurigt på grund av algoritmer som begränsar synligheten på olika sätt. Vi sätter gemensamt en budget och målsättning utifrån de kanaler som passar ditt företag att synas i.

8. Uppföljning & rapportering

Vi lägger tid på att följa upp och analysera utfallet av våra insatser. Utifrån resultatet kan vi få svar kring vilken typ av innehåll som fungerar och inte. Testa, analysera och testa igen. Och igen. Resultatet presenteras i tydliga rapporter så att du som kund kan känna dig trygg och kan följa med i vad vi gör och vilka resultat vårt arbete ger.

Hur vi tänker om sociala medier

Glöm enkelriktad reklam – idag handlar allt om interaktion. Men vad betyder det för dig och ditt företag egentligen? Jo, att det är dags att omvärdera synen på sociala medier, att se dem som mer än en plattform för sälj och sporadiskt innehåll. Idag finns det en uppsjö av kanaler som fyller olika syften som att hjälpa oss att hålla kontakt och koll på olika delar av våra liv. Att navigera i dessa kanaler kräver mer än bara närvaro. Det krävs dagligt engagemang, fängslande innehåll, kreativ skicklighet och algoritmisk finess. Fördelarna för dig är många – till att börja med är det gratis eller en mycket låg kostnad. Det ger också en djupare insikt i dina kunders behov och önskemål. Mest av allt bidrar de till att bygga och stärka ditt varumärke.  

Vill du ha hjälp med sociala medier?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! Eller ring oss direkt på: 033-10 30 50


    Läs mer om sociala medier

    I vår kunskapsbank får du generösa och användbara tips inom digital strategi.