Digital strategi

Vill du veta hur du ska spendera och fördela din marknadsföringsbudget, vem din kund verkligen är och var de spenderar sin tid? Då är det dags att prata digital strategi. Genom att använda datadrivna insikter kan vi inte bara hjälpa dig att fatta bättre beslut, du får dessutom ett försprång gentemot dina konkurrenter och därmed en starkare position på marknaden.

Visa ditt varumärke där det räknas

Med en digital strategi kan du enkelt och effektivt nå och omvandla din målgrupp till lojala kunder. Genom en grundlig digital analys kartlägger vi var ditt företag står idag jämfört med vart ni vill. Vi fokuserar på din målgrupp när vi skapar en anpassad webbstrategi som får din närvaro på nätet att blomstra.

1. Dina affärsmål

Vi går igenom vad ditt företag vill uppnå med sin digitala närvaro. Det kan vara allt från att öka varumärkeskännedom till att driva försäljning eller förbättra kundservice.

2. Nuläge & din digitala närvaro

Vi utvärderar vilka digitala kanaler du redan använder (som din webbplats, sociala medier, e-postmarknadsföring) och hur effektiva de är. Vi analyserar din webbtrafik, konverteringsfrekvenser och andra relevanta data.

3. Identifiering av målgrupp

Vi tar reda på vem din idealkund är och skapar personas för att få en klar bild av deras beteenden, preferenser och behov.

4. Val av kanaler

Baserat på din målgrupps beteenden och var de tillbringar sin tid på nätet, väljer vi ut de mest effektiva kanalerna för att nå dem. Det kan vara allt från sökmotoroptimering (SEO) till sociala medier och Google Ads.

5. Engagerande innehåll

Vi tar fram en innehållsstrategi som engagerar din målgrupp och främjar dina affärsmål. Innehållet ska vara relevant och värdefullt för din målgrupp.

6. Optimering & konvertering

Vi ser över din digitala strategi med jämna mellanrum för att säkerställa att den håller sig relevant och konverterar. Vi använder data och feedback för att göra förbättringar över tid.

Hur vi tänker om digital strategi

Reklam överallt, men ofta om saker du verkligen inte behöver eller vill ha. Känner du igen dig? Det är här vi kan hjälpa till. Vi är specialiserade inom digital marknadsföring och har bra koll på aktuella trender och vad människor söker efter, samt när och var de gör det. Dessa sökmönster används som en grund i vår strategiska planering. Vi tar fram en digital strategi som är anpassad till din målgrupp, vilket hjälper oss att välja de mest effektiva kanalerna och fastställa mätvärden så att vi kan mäta din framgång. På detta sätt ser vi till att dina marknadsföringsinsatser blir så riktade och relevanta som möjligt.

96%
av svenskarna använder internet. De flesta gör det nästan dagligen.
24%
företag som investerar i digital marknadsföring upplever i genomsnitt en intäktsökning på 24%.
61%
köper hellre från varumärken som levererar skräddarsytt innehåll.

Vill du veta var och när du kan nå dina kunder?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! Eller ring oss direkt på: 033-10 30 50


    Läs mer om digital strategi

    I vår kunskapsbank får du generösa och användbara tips inom digital strategi.