Färg & Tapetspecialisten

Färg & Tapetspecialisten är en omtyckt färgbutik i Göteborg, som är kända för sin kvalité och personliga service. Deras kunder består av både glada hobbyfixare och professionella yrkesmålare, som vill ha hjälp med alla typer av projekt. Tack vare sitt strategiska läge lockar de kunder både från centrala Göteborg samt de norra kranskommunerna.

SEO

Uppdrag

SEO för ökad synlighet

Färg & Tapetspecialisten insåg tidigt nyttan med att få hjälp med att sökmotoroptimera sin webbplats för att nå ut till nya kunder. Att jobba med resultat som framkommer av bra och relevant innehåll har därför varit ett primärt önskemål.

Lösning

Grundligt SEO-arbete

Vi startade upp projektet med en grundlig SEO-analys för att få en helhetsbild av webbplatsens position och potential. Med analysen kunde vi se vilka områden som behövde förstärkas och vilka sökord som var mest relevanta. Med data som grund gjorde vi om sidans struktur, optimerade innehållet och fokuserade särskilt på lokal SEO. Genom att rikta in oss på Göteborgsområdet kunde vi säkerställa att Färg & Tapetspecialisten syns tydligt för de kunder som söker på deras produkter och tjänster i närområdet.

Resultat

Ökat antal besökare i butik

Färg & Tapetspecialisten har nu topp 5-placeringar för viktiga sökord och sökfraser som ”färg i Göteborg”, och webbplatsen har tydligt ökat i trafik. Detta har positivt påverkat företaget, som nu ser ett direkt resultat i antalet fler telefonsamtal och besökare till butiken.

Utveckling 2023 vs. 2022

+203%
Ökad organisk trafik
+160%
Ökning av CTR
+126%
Ökade exponeringar

Vill du också få lyckade resultat?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! Eller ring oss direkt på: 033-10 30 50