Symaskinsexperten

Symaskinsexperten har funnits sedan 1943 och är Sveriges äldsta butik för symaskiner och tillbehör. Här hittar du allt från tråd och knappar till nålar och andra smarta saker som behövs när man syr.
Produkterna är utvalda för att passa alla, oavsett om du är en hobbypysslare eller en professionell sömmerska. Och målet? Att vara den självklara platsen för alla som älskar att sy eller skapa sina egna kläder.

SEO

Google Ads

Sociala medier

Uppdrag

Stärka sin position

När Symaskinsexperten kom till oss på Remarket hade de redan en bra försäljning. Men på en marknad med växande konkurrens insåg de hur viktigt det var att inte bara behålla, utan också stärka sin ställning som ledande experter på symaskiner. Dessutom ville de nå ut till fler kunder. Ett centralt mål var att ranka högre på sökmotorerna för utvalda sökord och öka antalet besökare på deras webbplats som genomförde ett köp.

Lösning

SEO–arbete kompletterat med Google– och Facebook Ads

I och med den ökande konkurrensen inom försäljning av symaskiner på nätet har betydelsen av SEO-arbete ökat över tid. För att ta ytterligare steg framåt valde vi att komplettera vårt SEO-arbete med annonsering på både Google Ads och Facebook Ads. Detta strategiska beslut har inte bara resulterat i omedelbar ökning av försäljningen, utan har även ökat synligheten hos den målgrupp som är mest relevant för Symaskinsexperten.

Resultat

Stadig ökning av trafiken till webbplatsen

Vi har arbetat med Symaskinsexperten sedan 2013 och sedan dess har trafiken online ökat stadigt liksom företagets omsättning. 

Utveckling 2023 vs 2022

+19%
Fler sålda symaskiner via organisk trafik
-52%
CPA har minskat
+3500%
Genomsnittlig ROAS Meta Ads

Vill du också få lyckade resultat?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! Eller ring oss direkt på: 033-10 30 50